top of page

DESPRE MINE

Medic Primar Ortopedie-Traumatologie

Doctor in Medicina

Membru al Societatii Germane de Medicina a Nutritiei

Domenii de activitate si experienta profesionala:

  1. Ortopedie - tratamentul durerilor articulare (coxartroza, gonartroza, spondiloza, hernie de disc)​

  2. Infiltratii intraarticulare (cu solutii antiinflamatorii, acid hialuronic)

  3. Medicina regenerativa: Infiltratii cu plasma proprie (PRP

  4. Kinetoterapie cauzala

  5. Nutritie

  6. Osteoporoza: tratament non-farmacologic

Detalii mai jos. ↓ 

Robert Mihaila v03.png

Accesati CV-ul apasand aici

Am absolvit Facultatea de Medicina Generala a Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi in anul 1995, apoi am intrat prin concurs national in Rezidentiatul de Ortopedie-Traumatologie in Centrul Universitar Iasi.

Inca din timpul rezidentiatului am acordat o atentie deosebita intregului proces de formare profesionala ca medic chirurg ortoped traumatolog.

M-am format ca medic specialist ortoped in Clinica de Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Clinic de Urgenta Iasi. (Conducator de Rezidentiat: Dl Prof. Dr. Nicolae Georgescu).


Inca din rezidentiat am adaugat la pregatirea mea stagii de practica chirurgicala in clinici din strainatate dupa cum urmeaza:

  • In clinici de traumatologie: Clinica BG din Tübingen si Spitalul St Elisabeth din Ravensburg, Germania, Spitalul Universitar Gasthuisberg din Leuven, Belgia, Spitalele de Traumatologie din Klagenfurt, Graz si Meidling din Viena, Austria

  • In clinici de ortopedie: Spitalul Universitar Pellenberg din Leuven, Belgia, Spitalul Clinic Ingolstadt, Germania, Hessingpark-Clinic din Augsburg si Schön Klinik München, Germania

In perioada in care am lucrat ca medic ortoped angajat in Sectia de Ortopedie a Clinicii Median din Bad Lobenstein, Germania, am avut in ingrijire pacienti cu diverse afectiuni ortopedice pe care i-am tratat prin metode exclusiv conservative.


Am invatat ca o mare parte dintre afectiunile ortopedice, mai ales cele ale coloanei vertebrale, au si alte solutii decat cele chirurgicale, ceea ce m-a determinat sa continui studiul in aceasta directie pentru durerea lombara cronica.

In medicina moderna, indiferent de specialitatea clínica, o nutritie corecta, adaptata pacientului si afectiunilor acestuia, este un factor indispensabil unei evolutii favorabile spre vindecare.


Afectiunile aparatului locomotor un fac nicio exceptie si trebuie sustinute in evolutie de un aport nutritional echilibrat si dozat individual.


In acest sens, am studiat si absolvit in Germania Competenta de Medicina a Nutritiei, pentru a intregi serviciile medicale cu recomandari actuale de regim igieno-dietetic pentru pacientii cu afectiuni ortopedice.


Sunt membru al Societatii Germane de Medicina a Nutritiei din 2014.

Studiul coloanei vertebrale normale si patologice, in special a durerii lombare cronice (lombalgia cronica) ma preocupa de peste 20 de ani si a constat intr-o abordare complexa si etapizata: anatomica, biomecanica, clinica si terapeutica.


Inca din rezidentiatul de Ortopedie-Traumatologie, am inceput studiul experimental al coloanei vertebrale in anul 1999 in Laboratorul de Biomecanica a Coloanei Vertebrale (Spine Biomechanics) a Institutului AO (al Asociatiei pentru Osteosinteza) din Davos, Elvetia.


Pe parcursul a doua stagii, de-a lungul unui an de zile, am avut sansa de a studia si testa biomecanic (la inceput sub indrumare si apoi independent) specimene de coloana vertebrala recoltate de la cadavre umane si de oaie. Am analizat comportamentul coloanei vertebrale izolate dar si a celei “operate” (cu implant metalic), la diverse incarcari mecanice intalnite in viata de zi cu zi (flexie, extensie, torsiune), cu ajutorul unei masini hidraulice complexe de testare.


Rezultatele acestor experimente le-am prezentat in diverse forumuri stiintifice (Institutul AO, Davos, Elvetia, Institutul de Traumatologie Clinica si Experimentala Ludwig Boltzmann, Viena, Austria, Spitalul Clinic de Ortopedie Foisor, Bucuresti).


O alta tema de cercetare fundamentala din ortopedie, care m-a preocupat continuu, a fost studiul tratamentului defectelor osoase cu substituenti de os. Pe parcursul a patru ani am efectuat astfel de experimente in Institutul de Traumatologie Clinica si Experimentala Ludwig Boltzmann din Viena.

In calitate de editor coordonator si prim autor am publicat monografía Substituentii de os in tratamentul defectelor osoase, Mihaila RI, Redl H, Antonescu D, Schwarz N, Sirbu PD, Casa de Editura Venus Iasi, 2006.


De asemenea, am fost co-autor la capitole din alte doua monografii si la multiple articole publicate.

Activitatea clinica, de cercetare si publicistica de specialitate a culminat cu Doctoratul in Medicina la Universitatea de Medicina si Farmacie “C. Davila” Bucuresti, sub indrumarea Domnului Prof. Dr. Dinu Antonescu.


Subiectul tezei de doctorat a fost despre substituentii de os in tratamentul defectelor osoase iar cercetarea am efectuat-o integral in Institutul de Traumatologie Clinica si Experimentala Ludwig Boltzmann din Viena (Director: Prof. Dr. Heinz Redl).

Am primit Diploma de Onoare la al VIII-lea Congres al Asociatiei Ortopezilor de Limba Franceza AOLF, Bucuresti, 12-16 mai 2002, pentru lucrarea : Comparaison histologique des deux ciments phosphocalciques, R. I. Mihaila, M. Thurnher, N. Schwarz, H. Redl.

In prezent, sunt medic Sef Sectie Ortopedie-Traumatologie a Spitalului Judetean de Urgenta ‘Sf Pantelimon’ Focsani, Vrancea.

bottom of page