top of page

Infiltratiile musculoscheletice si medicina regenerativa

Infiltratiile cu PRP  reprezinta un tratament biologic modern prin care se injecteaza in articulatie sau tendoane, plasma imbogatita in trombocite si factori de crestere, care este obtinuta prin centrifugarea de sange venos recoltat de la pacient. Aceasta are rol in regenerarea tesuturilor. Conform studiilor recente, leziunile de cartilaj si de parti moi raspund pozitiv la aceasta metoda de tratament. Aceste infiltratii contribuie mai ales la incetinirea deteriorarii progresive a tesuturilor.

Primele efecte apar la 2-3 saptamani de la administrare. In functie de gravitatea leziunii se pot face 1-3 infiltratii la interval de 7-14 zile.

Infiltratiile cu Sanakin se obtin din serul pacientului si au un efect antiinflamator  si regenerativ la nivelul tesuturilor musculoscheletice prin concentratia mare de citokine (proteine implícate in raspunsul imun al organismului). Aceste infiltratii contribuie la imbunatatirea simptomatologiei (ameliorarea durerilor si a mobilitatii articulare) precum si la incetinirea deteriorarii progresive a tesuturilor. Prímele efecte apar la 2-3 saptamani de la administrare.

Infiltratiile cu acid hialuronic (substante vascoelastice): actioneaza ca lubrefiant al articulatiei si au rol de protectie si de hranire a cartilajului articular si rol antiinflamator pentru membrana sinoviala. De regula, beneficiile se mentin pe o perioada de 6-12 luni. Injectarile intraarticulare repetate de acid hialuronic ar putea intarzia progresía artrozei.

Infiltratiile cu substante antiinflamatorii (corticosteroizi) au rol in scaderea

durerii si a inflamatiei locale. Aceste efecte se instaleaza in cateva zile si pot

dura 1-3 luni.

Exista si posibilitatea administrarii combínate a acestor infiltratii in functie de

patología de baza.

 

Succesul acestor terapii depinde de:

  • Stadiul bolii;

  • Varsta si alte boli asóciate ale pacientului;

  • Programul de kinetoterapie postprocedura.

bottom of page